✓ PARAMETRY:
- Pojemność [l]: 25,7
- Średnica [mm]: 320
- Wysokość [mm]: 320
- Grubość ścianki [mm]: 1
- Grubość dna [mm]: 5,8
- Materiał: stal nierdzewna 21/0
✓ CECHY:
- Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii
- Najważniejszą zaletą garnków wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe w porównaniu ze standardowymi garnkami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów
- Nadają się do mycia w zmywarkach, oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni
- Garnki wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu
- Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw
-
Boczne ściany garnka i pokrywka są wykonane z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304
-
Wyjątkowo masywne i nienagrzewające się, solidnie zamocowane uchwyty
- elektryczna
- indukcyjna
- gazowa
- ceramiczna
Wykonany jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej 21/0, opracowanej specjalnie do użytku w gastronomii. Najważniejszą zaletą garnków wykonanych z tego rodzaju stali jest przewodzenie ciepła aż o 30% większe w porównaniu ze standardowymi garnkami wykonanymi ze stali 304. Charakteryzuje je również podwyższona odporność na uszkodzenia mechaniczne oraz działanie kwasów organicznych i detergentów. Właśnie dlatego, nadają się do mycia w zmywarkach, oraz są odporne na intensywne szorowanie powierzchni.
Co ważne, garnki wykonane ze stali typu 21/0 nie zawierają szkodliwych dla zdrowia ludzkiego manganu i niklu.
Specjalna konstrukcja dna kapsułowego rozprowadza ciepło równomiernie po całej powierzchni spodu, co zwiększa stopień wykorzystania ciepła i efektywność gotowania. Przekłada się to bezpośrednio na ich jakość oraz komfort pracy kucharza. Takie rozwiązanie zmniejsza również ryzyko przypalenia potraw.
Wkładka ferromagnetyczna w dnie pozwala na stosowanie garnków YATO na każdym rodzaju kuchenek, takich jak:
- elektryczna
- indukcyjna
- gazowa
- ceramiczna
Boczne ściany garnka i pokrywka są wykonane z grubej stali, utrzymującej temperaturę dłużej niż standardowe naczynia ze stali typu 304.