Pojemniki GN i inne
Pojemniki na żywność są obowiązkowo wykorzystywanym elementem w gastronomii. Wśród nich wyróżnia się wiele rodzajów zasobników, w tym pojemniki GN używane w restauracjach, jadłodajniach, barach i kuchniach żywienia zbiorowego. W niniejszej kategorii naszego sklepu przedstawiamy pojemniki gastronomiczne w wielu zróżnicowanych rozmiarach i głębokościach. Są to produkty wykonane ze standaryzowanej stali nierdzewnej, dzięki czemu mogą być eksploatowane w tradycyjnych warunkach gastronomicznych. Oprócz zasobników GN udostępniamy także szereg akcesoriów eksploatacyjnych, w tym kosze wózkowe, pojemniki barmańskie, pokrywy czy rezerwuary na produkty sypkie. Sprawdź naszą pełną ofertę poniżej.
Jak wybierać pojemniki gastronomiczne?
Każda kategoria pojemników GN ma określone wymiary szerokości i długości, które są wspólne dla wszystkich producentów. Dzięki standaryzowanym parametrom mogą być one łatwo dopasowywane do warunków panujących w pomieszczeniu kuchennym. Standardowy rozmiar pojemnika GN 1/1 wynosi 530 mm x 325 mm. Pozostałe kategorie mają proporcjonalnie mniejsze wymiary, zachowując ten sam stosunek szerokości do długości. Wszystkie typy pojemników w standardzie GN udostępniamy do zakupu. W zależności od potrzeb i preferencji kucharza, pojemniki GN są dostępne w różnych głębokościach. Wśród dostępnych produktów wyróżnia się m.in.: 20 mm, 40 mm, 65 mm, 100 mm, 150 mm, 200 mm. Pojemniki z uchwytami cechuje bardzo duża mobilność i możliwość przekładania ich pomiędzy różnymi urządzeniami kuchennymi. Upraszcza to zarządzanie przestrzenią kuchenną, w tym optymalizację wykorzystania poszczególnych sprzętów w gastronomii.
Rodzaje zasobników gastronomicznych GN — pojemnik preforownany
Wśród najpopularniejszych typów zasobników do celów kuchennych wyróżnia się przede wszystkim pojemniki GN 1/1. Są to pojemne obiekty wykonane najczęściej ze stali nierdzewnej. Mogą być stosowane w różnych warunkach termicznych, dzięki czemu przenoszona lub organizowana żywność utrzymuje pożądaną temperaturę. Wysokojakościowe akcesoria, dostępne w ofercie naszego sklepu, są dostosowane do stosowania w różnym pułapie temperatur: od -20 °C do 300 °C. Co istotne, pojemniki mogą być użytkowane w piecach konwekcyjno-parowych. W asortymencie sklepu posiadamy również naczynia z preformacjami. Ułatwiają one oddzielanie się pożywienia od ścianek i przedostawanie się płynów. Pojemnik preforownany posiada łagodne, lekko zaokrąglone boki. W przypadku części produktów producenci zastosowali także specjalne, wzmocnione krawędzie. Dzięki zaokrągleniom czyszczenie pojemników odbywa się w bardzo prosty i szybki sposób. Nasze produkty są szeroko stosowane w miejscach takich, jak restauracje, hotele, szpitale, szkoły kulinarne i inne placówki, gdzie ważne jest profesjonalne zarządzanie żywnością. Dysponujemy także:
-
pojemnikami GN typu konwektomat;
-
pokrywami do pojemników, w tym z systemem uszczelniającym;
-
pojemnikami termoizolacyjnymi;
-
tackami teflonowymi na jaja;
-
specjalnymi pojemnikami gastronomicznymi z rączkami (pojemniki z uchwytami);
-
zasobnikami do lodu;
-
zasobnikami teflonowymi ryflowanymi;
-
szeregiem innych, użytecznych przedmiotów dla gastronomii.
Pojemniki barmańskie i inne pojemniki gastronomiczne
Zasobniki stalowe użytkowane są nie tylko restauracjach, ale także i barach. Specjalne pojemniki gastronomiczne o przeznaczeniu barmańskim pozwalają na łatwe zorganizowanie przestrzeni dla dodatków do drinków. Posiadamy szereg rodzajów zasobników, m.in. z czterema lub sześcioma kubłami. Wykonane z wysokojakościowej stali nierdzewnej elementy zostały uzupełnione uniwersalnymi modułami z polipropylenu. Są łatwe w czyszczeniu, a zamontowane gumowe podkładki gwarantują pełną stabilizację na płaskiej powierzchni. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z pełnym katalogiem produktów udostępnionym na niniejszej podstronie. Bardzo chętnie doradzimy w zakupach i pomożemy dobrać odpowiednie systemy do indywidualnych potrzeb klienta. Aby dowiedzieć się więcej o poszczególnych przedmiotach, należy przejść do poszczególnych opisów dostępnych po wejściu w zdjęcie produktowe.