Miski
Praca w profesjonalnej kuchni przebiega sprawnie, jeśli kucharze dysponują odpowiednimi narzędziami i akcesoriami. Jednym z podstawowych elementów zaopatrzenia gastronomicznego są miski, które nadają się do mieszania, łączenia oraz przechowywania składników.
Niezawodne miski do gastronomii
W bogatym asortymencie znajdują się miski do gastronomii w różnych rozmiarach i kształtach. Niektóre modele idealnie nadają się jako naczynie, które jest kompatybilne z mikserem, inne mogą służyć jako elegancki schładzacz do butelek. Miska jest niezbędnym elementem wyposażenia profesjonalnej kuchni. W tym praktycznym naczyniu wyrabianie i miksowanie składników będzie łatwiejsze i szybsze. Kucharze korzystają z mis różnej wielkości — każda z nich ma inne zastosowanie. Z tego powodu warto wyposażyć kuchnię w jak najwięcej modeli i rodzajów tego praktycznego akcesorium.
Elegancka metalowa miska
Miski metalowe wyróżniają się pięknym wyglądem i ponadprzeciętną trwałością. Naczynia wykonane z tego tworzywa najłatwiej jest utrzymać w czystości, ponieważ resztki jedzenia nie przywierają do metalowej powierzchni i podczas mycia łatwo się ich pozbyć. Misy tego typu doskonale nadają się do przechowywania oraz przewożenia dań — to idealne rozwiązanie dla firm kateringowych oraz restauracji, które obsługują duże i wytworne przyjęcia. Akcesoria wykonane ze stali nie ulegają korozji nawet podczas długotrwałego kontaktu z wilgocią, można wlewać do nich wrzątek oraz mrozić w nich potrawy. Metalowe misy nie wchodzą w reakcję z barwnikami i kwasami znajdującymi się w produktach spożywczych. Takie naczynia można czyścić w zmywarkach gastronomicznych — nie ulegną one zniszczeniu i będą służyć kucharzom przez długi czas.